Menu

Mistä löytää itselle hyvän yritysidean?

Best-Side-Business-Ideas-to-Grow-an-Audience-and-Start-a-BlogOman yrityksen perustaminen on monen pitkäaikainen haave, mutta mistä sitten voi löytää itselle sopivan ja hyvän yritysidean? Monesti yritysidea nousee omasta elämästä, jostakin sellaisesta asiasta, josta olet erityisen kiinnostunut tai alasta, jolla omaat rautaisen ammattitaidon. Kannattaa miettiä, mitä osaat kaikista parhaiten ja olisiko tästä osaamisestasi mahdollisesti hyötyä myös muille. Voisitko myydä omaa osaamistasi käypään hintaan?

Harrastuksesta työksi

Yllättävän moni onnistuu luomaan omasta rakkaasta harrastuksestaan itselleen työn. Ja mikäpä olisikaan parempi idea kuin tehdä työkseen jotakin sellaista, johon suhtautuu intohimoisesti? Tämä intohimoinen suhtautuminen asiaan ei jää asiakkailtakaan huomaamatta. Jos osaat esimerkiksi kouluttaa koiria ja jos sinulla on monen vuoden kokemus jostakin tietystä koirarodusta, voisit ehkä perustaa koirakoulun ja alkaa kasvattamaan koiria työksesi. Ehkä voisit perustaa myös koirahoitolan.

Työstä yritykseksi

Olet ehkä toiminut jollakin alalla jo useiden vuosien ajan ja tunnet omaavasi alalta rautaisen ammattitaidon. Tämä voi olla hyvä pohja oman yrityksen luomiselle. Esimerkiksi itselläni on lastentarhanopettajan pätevyys ja olin toiminut lastentarhanopettajana sekä lastenhoitajana monenlaisissa paikoissa ennen kuin päätin toteuttaa oman toiveeni omasta päiväkodista. Halusin päiväkodin, jossa toimitaan hyviksi havaitsemieni toimintatapojen mukaisesti ja jossa saan toteuttaa omia näkemyksiäni ja kokemuksiani, joita oli jo ehtinyt kertyä lastenhoidon ja -kasvatuksen saralta.

Oman päiväkodin suunnitteleminen ja perustaminen oli erittäin mielenkiintoinen prosessi, koska sain miettiä, millaiset toimintatavat olin kokenut erityisen hyviksi ja millaisia taas en omassa päiväkodissani halunnut käyttää. Tuntui, että sain asettaa oman ammattitaitoni todellakin koetukselle tämän prosessin kaikissa vaiheissa!

Uusi yritysidea netistä

Myös netistä löytyy runsaasti erilaisia sivustoja, jotka esittelevät erilaisia yritysideoita. Tällaiset sivustot voivat tarjota hieman yllättäviäkin ideoita, joita et välttämättä olisi tullut itse ajatelleeksi, mutta joista saatatkin innostua. Esimerkiksi nuorille yrittäjille suositellaan ensimmäiseksi yritykseksi nettiyrityksen perustamista. Tällainen netissä toimiva yritys voi olla esimerkiksi nettikauppa.

Toimin itse tällä hetkellä nimenomaan nettiyrittäjänä päiväkotiyrittäjyyteni tultua tiensä päähän. Koen tämän yritysmuodon mielekkääksi ja melko vapaaksi tavaksi työllistää itse itseni. Alkuun pääseminen saattaa viedä hetken, mutta ainakin itse olen huomannut, että ajan kanssa netistä on mahdollista löytää erittäin antoisia projekteja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *