Menu

Nettiyrittäjyydestä

digital-entrepreneur-mobile-officeNetin merkittävyyttä nykyihmisen elämässä ei voida kieltää. Myös yrittäjälle internet tarjoaa lukuisia uusia mahdollisuuksia, joiden hyödyntäminen riippuu oikeastaan vain yrittäjän omista taidoista ja kiinnostuksen kohteista.

Nettiyrittäjyys on oiva väylä aloittaa yrittäjyys

Nettiyrittäjyys ei vaadi useinkaan niin suuria investointeja kuin monen muun yrityksen perustaminen. Jos esimerkiksi perustat kivijalkakaupan, joudut maksamaan hyvällä paikalla sijaitsevan kaupan liiketiloista melkoista vuokraa. Jos taas perustat nettikaupan, tällaiset kulut sen sijaan jäävät kokonaan pois. Tästä syystä nettiyrittäjyys voikin olla oiva väylä aloittaa yrittäjyys ja se sopii hyvin myöskin nuorille yrittäjille, joilla ei välttämättä ole suurta pääomaa yrityksen aloittamista varten tai joilla ei ole halua tai mahdollisuutta ottaa suurta lainaa yrityksen perustamista varten.

Millaisia asioita nettiyrittäjä voi tehdä?

Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Voit tarjota netin kautta erilaisia palveluja tai perustaa vaikkapa oman nettikaupan tai voit toimia netin kautta freelancerina ja tarjota vaikkapa käännöspalveluita. Tätä varten nettiin on jo luotu useita työtä välittäviä palveluita, joihin liittymällä voit löytää itsellesi sopivaa mieleistä työtä. Liittyessäsi tällaiseen palveluun, kannattaa kiinnittää huomiota oman profiilin luomiseen. Kerro potentiaalisille työnantajille itsestäsi, työkokemuksestasi sekä koulutuksestasi ja liitä profiiliisi edustava kuva itsestäsi. Tämä luo sinusta asiantuntevan kuvan.

Moni nuori haaveilee työllistävänsä itsensä bloggaamalla ja saattaa sortua luulemaan tätä helpoksi ja mielekkääksi tavaksi ansaita rahaa. Yleisesti voidaan kuitenkin sanoa, että vain harva suomen kielellä bloggaava kirjoittaja ansaitsee elantonsa blogilla, mutta taskurahoja blogilla toki voi ansaita – vaikkakin tämäkin vaatii runsaasti vaivannäköä. Voit ansaita esimerkiksi affiliate-markkinoinnin avulla tai kirjoittaa yhteistyöpostauksia erilaisten yritysten kanssa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jotta blogisi olisi yhteistyökumppaneiden silmissä kiinnostava, tulisi sillä olla riittävä määrä lukijoita. Lukijoiden saaminen ei välttämättä olekaan niin kovin helppoa kuin voisi luulla, sillä kilpailu on myös bloggaamisen saralla melkoisen kovaa. Olet ehkä jo kuullutkin, että blogeja syntyy kuin sieniä sateella, mutta valitettavasti moni blogi vastaavasti myös päättyy hyvin pian aloittamisensa jälkeen. Suomessa ammattimaisia bloggaajia ei ole kovin paljon, mikä kertonee siitä kuinka vaikeaa tällä alalla on ansaita elantonsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *