Menu

Tästä blogista

Tervetuloa yritysmaailmaan pureutuvan blogini pariin! Tässä blogissa aion kertoa omasta polustani yrittäjäksi sekä siitä miten kiehtovaa, joskin myös haastavaa yrittäjänä toimiminen voi olla. Olen itse toiminut elämäni aikana yrittäjänä kaksi kertaa. Molemmat kerrat ovat opettaneet minulle paljon. Toivon, että omat kokemukseni auttaisivat lukijoitani suunnittelemaan omaa mahdollista yrityspolkua tai kenties toteamaan, ettei yrittäjyys sittenkään taida olla itselle sopiva keino työllistää itsensä. Kaikille yrittäjyys ei nimittäin välttämättä sovi, mutta jos olet itsenäinen, luova ja eteenpäin pyrkivä henkilö, voi yrittäjyys olla sinulle oiva valinta!

Kuka blogia kirjoittaa?

Olen keski-ikäinen suurperheen äiti, jolla on omakohtaista kokemusta kahdesta hyvin erityyppisestä yrittäjyydestä. Myös mieheni on toiminut yrittäjänä, joten voisikin sanoa, että perheemme taitaa olla hyvin yrittäjämyönteinen. Huomaan tämän myös lapsistamme, joista ainakin osa näyttää suuntautuvan tulevaisuudessa myöskin itsensä työllistämiseen.

Koulutukseni on maisteritasoinen ja sellainen, josta on ollut yrittäjätaipaleellani runsaasti hyötyä. Olen opiskellut myös itse yrittäjyyttä, markkinointia sekä kirjanpitoa, mistä on ollut runsaasti hyötyä oman yrityksen pyörittämisessä. Jos olet suunnittelemassa oman yrityksen perustamista ja ellei sinulla ole edes perustietoja yrittäjyydestä, markkinoinnista ja kirjanpidosta, suosittelen, että osallistut vähintään jollekin aloitteleville yrittäjille suunnatulle kurssille, josta saat runsaasti yrityksen perustamisvaiheessa tarvitsemaasi tietoa.

Mutta älä pelästy, yrityksen perustaminen ei suinkaan ole mitään rakettitiedettä, vaan jo perustiedoilla pääset alkuun! Neuvoja ja opastusta on saatavilla hyvin ja vaikka yrittäminen saattaakin toisinaan tuntua yksinäiseltä puurtamiselta, ei yrittäjän kuitenkaan tarvitse selvitä kaikista yritystoiminnan aikana vastaantulevista haasteista yksin. Apua on saatavilla eikä sen pyytämistä kannata nolostella. Usein sanotaan, ettei kukaan ole seppä syntyessään eikä kukaan todellakaan ole yrittäjä syntyessään, vaan yrittäjäksi oppii ja kasvaa matkan varrella!